Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2009 01:11 - Искаш да си обичан и да обичаш?
Автор: compassion Категория: Тя и той   
Прочетен: 34961 Коментари: 63 Гласове:
27

Последна промяна: 14.06.2010 21:25


image

Искаш да си обичан и да обичаш.

Искаш да си щастлив.

Искаш да реализираш мечтите си.

Разбирам...

Разбира се, че искаш и всичко това го заслужаваш!

Ти си човек, който може да обича и заслужава да бъде обичан! Отвори се!

Ти ще бъдеш щастлив! Трябва само да решиш да бъдеш.

Ти ще реализираш мечтите си! Трябва само много да го искаш и да работиш за това.

Много е лесно, нали? Защо тогава не успяваме или поне не всички... Мислил ли си какво отличава успелите от неуспелите?

Любовта!

Разликата е в това дали се обичаме и уважаваме или не. Най-важната ни връзка е връзката със себе си и от нея зависи качеството на другите ни взаимоотношения.

Питам те: пренебрегвал ли си се, занемарявал ли си се, поставял ли си се на последно място след всички, насилвал ли си се за неща, които не искаш да правиш, обиждал ли си се и осъждал ли си се за грешките; не си се уважавал, не си се обичал, не си си позволявал никаква волност и си се лишавал от свобода, радост и щастие, нали? А признавал ли си си истината?

Знам отговорът. Остави миналото. Всичко това е било. Сега е дошло времето да настъпи промяната в живота ти. От теб зависи да го направиш. Сега! Направи го!

Насочи вниманието си към самия себе си и разбери от какво имаш нужда, за да си го дадеш. Не чакай от света да ти даде любов и щастие. Глезениците на съдбата непрекъснато сменят местата си за кратко. Дай си сам това, което искаш. Как?

Забелязваш ли, че ти сам определяш как другите да се отнасят с теб? Ако ти сам не се уважаваш и те не те уважават. Ако се пренебрегваш и те те пренебрегват....

А забелязваш ли, че пренасяш начина си на отношение към себе си и като начин на отношение към другите? Невнимателен си към собствените си нужди и невнимателен си и към нуждите на другите. Това става патрон на поведение и се разпространява към всичко. Казваш си: „Е, не е чак толкова зле.” И се примиряваш с посредствеността, лишавайки се от нови възможности. А ти заслужаваш най-доброто. Стреми се към него. Ако слагаш ударението върху някой аспект от живота си, този начин на мислене, тези хора и тези събития привличаш, които приличат на твоите мисли. Подобното привлича подобно. Не оставай при недодялания грубиянин, ако търсиш нежност и финес на чувствата. Не се събирай с лицемерни и подли същества, ако душата ти копнее за искреност и истина...... Списъкът можеш и сам да продължиш.

Но ти си направил вече погрешните избори... (??) Грешник си.. (??) Ти ще си в състояние да приемеш и обичаш другите каквито са, когато приемеш и обикнеш себе си такъв какъвто си. Грешник или не. Прости си грешките и прости и на другите техните грешки и нанесените ти от тях обиди, осъзнавайки от собствен опит, че някакъв страх е бил причината. Не чакай! Направи необходимата промяна. Общувай с хора, които са ти приятни, мили, обичливи и внимателни като теб. Потърси хората, които знаеш, че те чакат и им дай вниманието си. Иди при тези, които обичаш и си дай шанс. Не го отлагай. Днес е денят, когато всичко е възможно. Вчера изпусна възможността, а за утре нищо не се знае. Не очаквай възможността. Създай я сам. И не се заблуждавай: Ние страдаме не защото обичаме някой, а защото искаме да бъдем обичани.

Погледни се в огледалото... в собствените си очи се погледни и се усмихни. Виж колко са добри очите ти. Обичай тези очи и поискай от тях удобрението, което търсиш винаги в очите на другите. Кажи си, че се обичаш и слушай тези думи, както искаш да ги чуеш от устата на друг. Обичам те! Обичам те! Чуваш ли? Обичам те, мило! И като се обичаш ти излъчваш тази любов и другите я забелязват и се чувстват привлечени от теб. Всеки иска да бъде обичан. Чара на любовта е неповторим. Дори няма нужда да си красив физически. Ти си привлекателен с блясъка в очите, с усмивката, с добротата и благородството на влюбения. Обичай хората и ги гледай в очите. Обичай природата, радвай се на всяка промяна и й позволи да влезе и в теб. Стани щастлив и радостен човек и всеки ще иска да е до теб. Щастието е заразно. Но ако ходиш като зомби и гледаш тъпо и мрачно, ако на лицето ти са изписани тъга и отчаяние, ако песимистично се отнасяш към всичко и нямаш грам вяра в любовта и в живота, ако си недоверчив и подозрителен, ако има омраза в сърцето ти и злоба, защо се очудваш, че си сам...

Нямаш никой? Отишли са си от теб? Или не?

Но колкото и хора да има около тебе, с които да се обичате и щастливо да общувате, винаги идва един ден, когато ще се разделите , но със себе си – не. Ти имаш себе си! И със себе си ще бъдеш винаги и във вечността. Обичай се! Грижи се за усъвършенстването си, за духа си. Обичай се и ти ще станеш какъвто се виждаш в любящите си очи. Ти се трансформираш в светлина и любовта, извираща от сърцето ти, те обгръща целия и ти сияеш и всички около теб засияват, усетили топлото ти присъствие и душите ви се разпознават и сливат и ставате едно в божествената безусловна любов. Тя е енергията на живота във вечността.

Това е. Любовта прави разликата. Или я има или я няма в теб самия. А светът е огледало, което ти отговаря със същото. Във ВСЕЛЕНАТА има много светове и се получава мулти ефекта на огледалата. СЕГА тя ти дава втори шанс. Вземи го!

Наистина ли искаш да бъдеш щастлив? Тогава реши да бъдеш и бъди! От теб зависи. Ако не искаш истински, тогава винаги ще намериш оправдание и причина да не си. Или външния ти вид ще е неудовлетворителен, или любовта сама не иска да влезе през затвореното ти мълчаливо сърце, здраво бронирано с разочарования, отчаяние, нетърпение, безчувственост...или разбира се времената ще са виновни (няма романтика, няма човещина, само секса ги интересува и т.н. , но ДРУГИТЕ, да, ТЕ винаги са виновни.

Знам ги аз......

                                  image
                  http://misli.hit.bg/hasanyonetoldyou.html
                 Някой каза ли ти, че си истински обичан?





Тагове:   обичан,   обичаш,


Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ka4ak - :)))
19.10.2009 01:24
обичай и бъди обичана:)))
цитирай
2. анонимен - " Щастието е заразно":))
19.10.2009 01:27
Хубаво е!
Без "но...":))
Трудно е да повярваш в себе си и да се обичаш такъв, какъвто си, compassion!
Ще се връщам отново тук - поста ти е като мантра / нали така се казва?:)/!
Лека ноЩ!
цитирай
3. eliana - '' Днес е денят, когато всичко е възможно -- Ти имаш себе си!''
19.10.2009 01:42
Най-голямото богатство - да имаш себе си,
да чувстваш собствените си нюанси,
да ги (пре)дадеш ,защото ''Щастието е заразно''!
Чудесно е!Поздрави!




цитирай
4. hel - Много вдъхновен текст. Прекрасно е ...
19.10.2009 02:31
Много вдъхновен текст. Прекрасно е казано всичко и е наситено с много енергия.
Благодаря!
цитирай
5. iliada3 - Добро утро ,Рум!:)
19.10.2009 08:52
За мен бе добро минавайки оттук!:)
Благодаря ти за хубавия постинг ! Ти ме караш да се замисля рано сутрин ,а това е добре:))))
Прегръщам те приятелче!)
цитирай
6. cornflower - Много истинско!
19.10.2009 09:17
С други думи - трябва да сме много силни за любовта!
Благодаря ти, Руми!

/мини при мен за един отговор/
цитирай
7. wonder - Съвършено вярно!
19.10.2009 11:27
Любовта... "ако имаш Любов - имаш всичко. Ако ли нямаш, тогава не е от значение какво друго имаш."
цитирай
8. compassion - Добре дошъл ka4ak!
19.10.2009 12:12
Благодаря за пожеланието!
Усещаме, че любовта си е отишла, когато чувстваме празнота в себе си.
А аз се чувствам извор...

Не искам повече да съм като вода застояла.
Обичам пръските на ручея, каза моята душа.
А аз мислех, че я познавам, зяпнах онемяла.
Една стихнала струна дълбоко в мен затрептя

Обичай ме и аз ще стана жива вода да ме пиеш
ще стана брод в безпътието, светлина в мрака
Ще стана кошута, а ти като ловец цели се: ГРЪМ!
Благослови ме с Любов…станах пръска на ручей.

цитирай
9. compassion - Идвай мила tit...
19.10.2009 12:25
tit написа:
Хубаво е!
Без "но...":))
Трудно е да повярваш в себе си и да се обичаш такъв, какъвто си, compassion!
Ще се връщам отново тук - поста ти е като мантра / нали така се казва?:)/!
Лека ноЩ!


Не е трудно да повярваш в себе си и да се обичаш такъв, какъвто си, ако престанеш да се критикуваш. Представям си как заставаш пред огледалото и си казваш: "Боже, колко съм дебела!" Всички жени го правим, независимо колко килограма тежим в действителност. Или, доближаваш лицето си в увеличителното огледало, където порите на кожата се виждат като кратери и си викаш: "Леле, колко големи бръчки имам!" дори и да си на 18 години. Женска самокритика е това, а не обективен поглед. Изобщо, забрави за външността си! Дори и най-голямата красавица да си на младини като остарееш и помен няма да остане от красотата ти, ако я нямаш вътрешната красота. Забелязала ли си колко красиви са възрастните жени, които имат духовно излъчване....някаква комбинация на мъдрост и младежка жизненост в очите им... не знам..., но разбираш, нали? Истинската красота е духовната. Верно, мъжете не се обръщат след нея, но такива празноглави мъже дето се обръщат след всяка "фуста" на теб трябват ли ти?
цитирай
10. compassion - Добре си ме разбрала мила eliana
19.10.2009 12:31
[quote=eliana]Най-голямото богатство - да имаш себе си,
да чувстваш собствените си нюанси,
да ги (пре)дадеш ,защото ''Щастието е заразно''!
Чудесно е!Поздрави!

Страх в неизвестното зъзне
Като в къса февруарска нощ
Отчаяние вехне тихо във ваза
Като забравена розова пъпка
Надежда загребах със шепа
Като чиста вода да отпия
А любов преля и изтече от тях
Като че ли никога не я е имало

Ако страхът и отчаянието са изпълнили сърцето ни, как да остане любовта? Още в зародиш от ръцете ни изтича... и си оставаме само с добрите намерения и празните надежди.
цитирай
11. compassion - Благодаря за високата оценка, hel !
19.10.2009 12:37
Да, много енергия трябва за промяната:

Причина за безсмислие
в незнание спотаено чака,
за да оправдае страховете
от промяната на смисъла.
цитирай
12. compassion - Добър ден, iliada3 !
19.10.2009 12:40
Промяната можем да започнем след дълбок размисъл и солидна мотивация. Иначе ще си крачим по задачи и дори няма да забележим как живота се изтича покрай нас.
цитирай
13. compassion - Привет cornflower !
19.10.2009 12:44
Да, смелост и сила трябва, а не съмнение и страх:

Политнала мечта - хвърчило
Съмнение с конец я вързало.
Вятър с сила и посока я дарил,
Но страх от провал я спрял и
Паднала, причина за това видяла
Уплашена мечтата запълзяла...
цитирай
14. compassion - Здравей wonder!
19.10.2009 12:59
wonder написа:
Любовта... "ако имаш Любов - имаш всичко. Ако ли нямаш, тогава не е от значение какво друго имаш."


Мъдрите ти стихове вече година ме инспирират и вярвам, че много други твои читатели се чувстват така, макар, че не коментират.

Много ми хареса цитата. А забелязала ли си, мила, че някои хора не разпознават любовта, а други даже се страхуват от нея...

Едната крачка между тях
не забелязала всичкото,
строго стъпките стъписа.
Снегът смирено изскърца
пътищата на възможното.
Погледи разминаха бързо,
за да се загубят в празното.
цитирай
15. ivanita - БЛАГОДАРЯ ЗА ТОЗИ ПОСТ !
19.10.2009 13:02
това е пътя към истинската пълнота и хармония .
наистина ЛЮБОВТА ще спаси света . но сме толкова социализирани , толкова устремени и слепи , че да се слеем с естественото и природното е много трудно . ето - тръгнала съм да признавам грешки , да се променям , да сменям посоката .... и докато пиша това се промъкват мисли от типа - ама аз всъщност живея добре , защо да се променям , уютно си ми е , не искам да се разделя с етикетите си - за някои от тях съм се борила години и са ми като трофеи ... няма ли да стана по - слаба , по - уязвима ...
а истината е , че ще стана по - истинска и ако не съм в бойна позиция най- вероятно няма да има кой да ме напада ... много път имам да извървя ... ама правя крачици !
:):):):):)
цитирай
16. compassion - Възхищавам ти се ivanita
19.10.2009 13:17
Ти вървиш, въпреки съмненията и подличкия страх, който се надига отвътре. Егото не иска да ти даде свободата да бъдеш себе си. То най-обича да те контролила, да те държи с етикетите си и да те критикува, за да се чувстваш слаба, да си нерешителна и изпълнена със съмнения, накрая да се откажеш от промяната. Така Егото запазва позицията си на твой Господар. Не знам дали си чела нещо мое по въпроса, където подробно съм описала начина на разпознаграничаване на вътрешния ти глас от гласа на Егото.

http://compassion.blog.bg/drugi/2008/09/24/zadyljitelno-chetivo-za-vsichki-blogari-ili-ogledaloto-ot-ko.237038

Върви по пътя тих към себе си...
Не спъвай се в поглед похотлив!
Не търси песен и другар за из път...
Натам тихо върви се винаги сам.
цитирай
17. kasnaprolet9999 - Всичко е много добре казано и
19.10.2009 14:09
теоретично е супер изпипано, остава да започнем да се обичаме, това се отнася и за теб разбира се. Ще ми кажеш, че трябва да вложим усилие, особено за да си простим на самите себе си. Но за да си простим, значи да знаем какви са грешките ни, но за тово следва да бъдем критични, иначе как ще знаем, че са грешки. Критични ли сме, това се прехвърля и към настоящето, не можем да бъдем критични за миналото, а за настоящето да бъдем други. И ето, че започваме да трупаме нови черни точки. Ако пък захвърлим самокритичността и си мислим, че по-добри от нас няма и сме супер отвсякъде, няма да имаме желание да се усъвършенстваме, ще спре творческия процес. Тогава какво следва да направим със себе си. Мисля, че ще ни трябва повече кураж и вяра в своите възможности по пътя към съвършенството и надежда, че ще успеем. За това Вярата, Надеждата и Любовта вървят заедно по пътя към всичко.
цитирай
18. compassion - Прекрасен анализ, Невенче
19.10.2009 15:26
Питаш и си отговаряш. Благодаря ти! Но аз искам да допълня още две неща, за да не стават недоразумения. Да се обичаме не означава да сме като самодоволни прасета, нито като арогантни дендита. Тя любовта е сляпа и ти го знаеш. Обичаш себе си или другия (ако го обичаш) такъв какъвто е. Ако искаш да променяш партньора си, значи искаш той да ти стане удобен на тебе и да престане да бъде себе си. Затова мисля, че не трябва да се задоволяваме с партньор, който не ни е сродна душа с успокоението "Е, не е толкова лош. Никой не е идеален." Така е. Идеални хора няма, но има такива, които си "пасват" и връзката помежду им не ги ограничава, а е като стимулатор за усъвършенствуването на всеки от тях. А любовта към себе си те стимулира да станеш човека, който искаш, за да можеш да се уважаваш. Защото ти си единствения човек, който може сам да се промени, друг не може да го направи за теб (дори и най-добрия психолог може само да те посъветва, но делото си е твое, защото е в начина на мислене и самоусещането). Ще припомня моето определение за любовта между мъжа и жената и за любовта във Вселената:

Интимната любов е позитивна енергия /сила на привличане/, пораждаща активност за взаимна подкрепа и удовлетворяване на нуждите, емоционално и духовно обновяване, хармония в отношенията между мъжа и жената.

Любовта е позитивна енергия, избликваща в дейност (пасивна или активна) за раждане, оцеляване и трансформиране /три фази/ на нова /уникална/ форма на живот.

и още нещо:
http://compassion.blog.bg/tq-i-toi/2008/09/04/liubov-chast-vtora.230301
за да не повтарям тук, нали разбираш...

Второто ми допълнение е по повод самокритиката. Не е необходимо да се самобичуваме и отричаме. Градивната самокритика не означава непрекъснато да се връщаме назад и да отваряме стари рани. Тя съдържа задължително един важен елемент: прошката. Ако не си простим на себе си, ако не простим на другите за причинената ни болка, зацикляме там и живота ни става едно сиво ежедневие, изпъстрено само от непрекъснатите ни оплаквания и самосъжаление. Обичай се и ти ще станеш такъв, какъвто се виждаш в любящите си очи, т.е., Любовта е най-великия катализатор за самоусъвършенствуването. Ако ти се уважаваш и обичаш, ако Той/Тя те обича, "планини ще преместиш" заради тази любов. Любовта твори чудеса.
Но Любовта може и да е пасивна енергия. Само свободният човек, неокован от догми, его претенции и фалшиви ценности, може да се изпълни с родената от съюза на свободата и радостта позитивна пасивна енергия - любов. Този човек съзерцава и се радва на малките неща в живота и на свободата на избор. Той е в мир със света и със себе си, осъзнавайки празнотата на нещата; постигнал божествена тишина в сърцето си, той акумулира, умножава и излъчва във Вселената позитивна енергия - любов и хармония, съдействайки за поддържането на баланса на енергиите.
цитирай
19. анонимен - Много зареждащ позитивно постинг, написан на един дъх нощес...
19.10.2009 16:48
Любовта осмисля всичко, а за съжаление често превръщаме чувствата си в навик, ежедневие.
Права си, Руми, трябва по-често да се замисляме над тези въпроси, да се правят малките жестове към отсрещния, от нас зависи да създадем уюта в човешките взаимоотношения, който освен, че топли, и вдъхновява. Всичко е свързано, животът е такъв, какъвто си го направиш...Благодаря за напомнянето колко е важно да искаш да си обичан и да го заслужиш за себе си с емоции, добри мисли и споделени действия!Постигнатото в тази насока прави всеки да се чувства красив!Поздрави!:)



цитирай
20. ivana59 - Благодаря ти, compassion!
19.10.2009 19:29
Дъъълъго и трудно се учим да обичаме себе си.:)
Поне при мен е така. Отне ми години упражнението "Обичам те и те приемам такава, каквато си!", за първи път прочетох за него преди 15 години в книгата на Луис Хей "Излекувай живота си". Все още се лекувам...;)
цитирай
21. mileidi46 - Minax samo da te pozdravq,
19.10.2009 21:00
no tuk ima ne6to ,koeto sega ne moga da pro4eta ...premraznala sam..zql den bqx na dajda i v dvijenie....Utre 6te pro4eta vsi4ko mnogo vnimatelno,za6toto mi xaresa...Leka no6t!
цитирай
22. troha - Ако никой нищо не ни каже, трябва сами на себе си
19.10.2009 22:06
да кажем всичко това...В крайна сметка, ние сами трябва да направим усилието да си кажем най-доброто, да влюбим себе си в живота, да се издигнем в небето на щастието... Ако успеем да го направим, никога няма да бъдем зависими от никого и от нищо, а това е свобода на душата! Приветствам те, Руми за всичко, което правиш тук - това е прекрасна мисия!!
цитирай
23. compassion - Привет Виши!
19.10.2009 23:13
Благодаря ти за хубавия коментар!
Замислих се колко пъти съм виждала някой да е обичан без за това да е направил каквото и да е, че да го заслужи. Нещо повече, безобразничи, изнудва, манипулира, лъже и се преструва.... Не ми се пишат такива нещо. Просто си спомних... Колко често обичаме точно тези, които най-малко заслужават. Голяма химия е това привличане на телата, затова не му обръщайте чак такова голямо внимание. Днес го има, утре го няма. А душите са вечно млади и любящи. Дали защото остарявам, но духовната пивързаност все по-важна ми се струва.
цитирай
24. compassion - О, да ivana59, дълъг процес е
19.10.2009 23:28
На Луиз Хей не разчитах. Още от малко дете се борех с болката си, а тя все повече се ожесточаваше. Разбрах, че е станала моето второ аз. Моето "болково тяло", както се казва. Но аз непрекъснато подхранвайки го му дадох толкова сила, че то ме победи и смаза. Лежах в безсъзнание и когато видях ярка светлина си помислих, че съм вече в рая ( за добра и праведна се мислех), а то се оказа че съм в болница и ми казаха, че ще живея. "За какво? За кого?" - помислих си тогава. Когато си толкова млад не знаеш, че живота си е твой и трябва да го живееш за себе си. Да се постараеш да създадеш много красота, за да я дадеш на другите. Това е смисъла. Да споделяме, да се обогатяваме взаимно и да станем ЕДНО, каквото сме били. Ако вместо да враждуваме (даже тук в блога) ако вместо да си завиждаме се обичаме и подкрепяме, колко повече щастливи хора щеше да има на Земята.
цитирай
25. compassion - Внимавай mileidi46, да не се простудиш
19.10.2009 23:33
Той грипа само подходяща среда чака. Погрижи се за здравето си, а моя постинг дори и да не прочетеш, няма много да загубиш. Тези неща вие си ги знаете. Аз, такова, само да припомня, че е важно. Пък и ти нали каза, че си в такъв един период и аз си помислих да помогна. Такива ми ти работи.
цитирай
26. compassion - troha , как си мила?
19.10.2009 23:45
Надявам се с книгата всичко да върви добре. Тези малки душици дето ще я четат и маминки и бабки, татковци и каки, всички ще се радват и дълбоко замислят. Говориш просто за сложни неща. Обичам те такава мъдра и задълбочена!
Аз този постинг го обещах на няколко души вече. Много жени има, които са свръхчувствителни и през есента и зимата страдат от сезонни депресии. Лечението със специална слънчева терапия помага, но и един такъв разговор също може да насочи мислите им в правилната посока. Ако всеки се научи да общува искрено със себе си, ще знае какво чувства и ще усеща наближаването на това състояние навреме и ако преди да се е задълбочило се подхване, може да няма абсолютно никакви последици. Приятно ми е да помагам, ако мога, но тук в блога хората май предпочитат други теми...
цитирай
27. bovari - :)
19.10.2009 23:53
След първия прочит
Питам се колко ли часа в денонощието има за другите хора, та имат време, извън задълженията, да се отдават на чувствата си...:)
Утрото не винаги е по-мъдро при мен, но все пак ще го прочета отново в по-бодро състояние/със сигурност съм пропуснала.....някой знак/
а както виждам и компанията, коментарите заслужават прочит
до....четене.
:)
цитирай
28. compassion - А, явно не съм го казала достатъчно ясно, bovari
20.10.2009 00:24
Чувстваме през цялото време... и докато изпълняваме задълженията си - също. Няма нужда да отделяме допълнително време, само за да се отдаваме на чувствата си. Важното е докато правим нещо да го правим с пълно съзнание и внимание, а не да мислим за нещо друго и автоматично да го изпълняваме. Когато правим нещо с любов, ние сме щастливи. Представи си, например, онези розички от сухи листа от предния постинг, ако ги правех без чувство какво щеше да излезе и дали изобщо щеше да ги направя. "Насила хубост не става!" Когато човек се обича и уважава, той не си позволява да прави грозни неща или да изпълнява задълженията си формално. Ако влагаме цялото си сърце и с любов и страст се заемаме със задачите си, повярвай ми, няма дори да забелязваме как времето лети и няма в края на деня да сме изморени, а ще сме щастливи, че сме свършили работата си добре. Ще се връщаме към къщи след работа, ще гледаме другите хора и дърветата и къщите и ще се усмихваме вътрешно на себе си. Знам че и ти си го изпитвала. Опитай да се усмихваш повече. Не че си щастлива, а за да станеш щастлива.
Благодаря ти, че намина, мила!
цитирай
29. krassko - Страхотна си, Руми :)
20.10.2009 05:46
Хубаво е че те има и че си тук.

Поздрави!
цитирай
30. compassion - Леле Краско с една дума
20.10.2009 11:36
ме накара да литна.
Това поетите сте много специални хора.
Благодаря за насърчителния коментар!
цитирай
31. bovari - след втория прочит много мисли нахлуват в съзнанието ми....
20.10.2009 11:46
пиша, пиша, получава се нахално дълго за коментар:))), но винаги ми е било интересно да го правя тук.
Това, което ме спря да оставя "дългия" коментар е твоето пояснение 28. compassion " А, явно не съм го казала достатъчно ясно, bovari "
Че не съм много умна, съгласна съм, но все пак:(
Моля да бъда извинена, ако понякога с крякането си съм нарушавала хармонията. Никой няма право да го прави.

Ели

цитирай
32. compassion - Не, Ели, не си нарушила нищо
20.10.2009 12:09
Ти с мнението си често ме караш да се замисля отново и да направя съществени допълнения на постинга в коментарите си. Затова сме тук, да се стимулираме да мислим креативно. Не става дума за умни или не. Ние сме Различни индивиди от единна душа. Не се подценявай!!! Не обиждай божествената си същност. Дай й да се изяви. Радвай се, работи, пиши, твори, танцувай, смей се, пей и се весели в душата си дори и когато просто си почиваш на дивана. Не оставяй духа си да отслабне и да се предаде от страх. Почти винаги причината е страх (да не се изложим, да не ни изоставят, да не .........., да не се разболеем, да не умрем, т.е. да не живеем). И въздържайки се да бъдем себе си от страх, ние всъщност Вече не живеем, а съществуваме.
цитирай
33. mileidi46 - Dobar den,
20.10.2009 14:23
za dobro nastroenie ..i ot men!
Usmixva6 me i me radva6.
цитирай
34. анонимен - Прекрасно е!
20.10.2009 15:18
Напълно съм съгласна, че пишем в една и съща посока и това много ме радва! Още една сродна душа! Преди време превеждах нещо и ми трябваше точна дума на български за compassion. Ето на какво богатство се натъкнах: състрадание, нежна грижа, обич и разбиране, загриженост, желание да помогнеш, милосърдие, съчувствие, жал, благост! За да си избереш това име, явно носиш този заряд в себе си! Поздравления!
цитирай
35. zvezdichka - Това, което виждам
20.10.2009 16:19
в посланието, което си ни отправила е, че твоето Аз крещи..., за да има кой да го чуе или по точно иска повече души да приклонят сърцата си и да чуят какво има да им кажеш. Много истини изричаш...Много въпроси поставяш... Мен самата не ми е безразлична тази тема, защото тя е важна за съществуването на човек, за осъзнаването му като личност. И наистина в това има дял Любовта. Но какво се крие зад думата Любов? Човек може да се докосне до нея, ако преди това се е докоснал до Божествената същност! Как човек може да придобие нов поглед в себе си и да види себе си по-различен начин в положителна насока, ако той не е повярвал, че щом е създаден по Божи образ и подобие той приема Божествената светлина и тя е тази, която го променя, променя сетивата му, открива му един нов свят, различен от света, който са виждали физическите му очи. И когато тази Светлина се ражда във вътрешността на човек няма как той да остава в положението в което е бил и да не се променя, защото погледът му се обновява и разцъфва в един момент :). Тогава човек не може да бъде празен, защото той обучава сетивата си, за да разпознава най-вече себе си и вътрешният си свят и света около него и да чува неговите послания. Но аз много се разписах тук... Твоята тема ме провокира!

И клипчето също ме усмихна :). "Да бъдеш себе си е достатъчно, за да бъдеш истински щастлив..."

Нека откриваме нашето истинско аз :).
цитирай
36. troha - Всеки трябва да си търси своя лекар,
20.10.2009 18:28
така че помощта ти непременно ще стигне до онзи, на когото е нужна. Знаеш ли, всички имат различни по големина шепи - ти наливаш обилно, но един побира много, а друг с дребната си шепичка разлива на поразия... Това не е наша работа, а на Оня горе. Ти правиш всичко по силите си да дариш хората с полезно за душевното им здраве знание. Небето вижда и благодари! Аз - също :):)
цитирай
37. inel379 - Трябва да търсим своите извори на вдъхновение!
21.10.2009 03:10
Има празнота, която само обичта може да запълни...
Божествената светлина огрява човека отвътре, за да му помогне да стигне до истината...И тогава...празнота няма да има...
Благодаря за посланията!
цитирай
38. compassion - mileidi46
21.10.2009 13:15
аз затова пиша тук. Да ви достигна и да ви зарадвам.
цитирай
39. compassion - harvi, радвам се, че си тук, мила!
21.10.2009 13:25
Като чета твоите писания и като гледам темите, които избираш и все едно себе си виждам.
Замислих се , твоето harvi от harvest ли идва? Прилича ти да си жътва, събиране на урожай, реколта. Нямам английски речник сега и не мога да намеря значението на harvi . Но може би ти най-добре знаеш защо си избрала този никнейм.
цитирай
40. compassion - Съгласна съм zvezdichka
21.10.2009 13:35
Аз в моя постинг за любовта бях написала нещо подобно. Човекът, останал изолиран от източника на живота, усеща празнота и сляпо /подсъзнателно/ търси любовта в друг човек и страда, когато не намира бленуваното единение. Колко по-голямо е щастието, когато две сродни души заедно изживяват връзката с божествената си същност. Ти знаеш....
цитирай
41. compassion - О, мила трохице, как хубаво си се изразила
21.10.2009 13:42
Аз не мисля за нечия благодарност или за божия награда. То някак ми идва отвътре необходимостта да споделя. Звездичката каза, че крещя, за да ме чуят повече хора... не знам... аз мисля, че дори само един единствен човек ако ме е чул и това му е помогнало, пак ми стига, за да се чувствам удовлетворена.
цитирай
42. compassion - Да, inel379, и аз така го усещам.
21.10.2009 13:46
По-голямата част от живота си стана така, че живях съвсем сама с двете си деца. Ако я нямах светлината в мен, щях да умра от самотата и мъката. Затова молитвите ми не са молби за помощ, а преди всичко благодарности.
цитирай
43. анонимен - 39. compassion
21.10.2009 14:16
Правилно си познала. Така съм кръстила фирмата си още през 1993 г. Това е част от името й. Винаги съм искала да помогна на хората да стигнат до богата жътва в дейността си.
цитирай
44. compassion - Браво, harvi ! Чудно име.
21.10.2009 14:25
Много благородно намерение. Вярвам, че го превръщаш ежедневно в действителност.
Дерзай, мила!
цитирай
45. анонимен - Снежито от Нотингам
21.10.2009 17:34
Румче, миличка, как навреме ми дойде това писмо. Бях много отчаяна и вече се чудех дали съм взела правилното решение да дойда тук. Как точно ми пасва всичко, което пишеш, като че ли за мен си го написала. Да, аз все отлагам за утре важните неща, а после като не успея все някой друг е виновен. Да не говорим, че изобщо не се харесвам и да има как да избягам от това тяло и да не се поглеждам в огледалото. Затова и все си намирам някаква "много важна работа", за да не мисля колко съм нещастна. Затова и не искам да си направя профил в блога. Чета като анонимна и само при теб коментирам, защото те познавам и ти имам доверие. Нямам какво да казвам тук, а да сложа снимката си не смея. Ти си хубава и умна, лесно ти е да се обичаш. Но можеш ли да се поставиш на мое място? Бях абсолютно искрена както никога преди. Не че ти завиждам, но като се сравнявам и съвсем губя самочувствие. Онемя ли? Не си и предполагала, нали? Но много ме развълнува и предизвика с този текст. Добре. Казах го. Сега да видим как ще реагираш.
цитирай
46. compassion - Мила Снежи, благодаря ти за коментара!
21.10.2009 18:33
Не, не съм изненадана, защото те познавам. Ти нито си грозна, нито си глупава. Напротив! Но изискванията ти са толкова високи, че и богиня да си, пак ще намериш за какво да се оплакваш. Е, те това трябва да спреш. Не се сравнявай и не се оплаквай! Я, по-добре благодари за всичко, което имаш, а то е толкова много. Ти постигна много в България, но не ти беше достатъчно. Искаше да докажеш, че и в Англия можеш да се утвърдиш. Аз не се съмнявам, че ще успееш. Кариера ще направиш и там, но ще бъдеш ли щастлива? НЕ! Защото щастието не е в завоюваните звания и титли. Казвам ти го като човек, който вече е минал по този път. Работи си и се наслаждавай на труда си, вместо да се състезаваш, да се лакомиш за най-най- във всичко и все да гледаш в чуждата паница. Винаги ще се намери някой, който с нещо ще е по-добър от теб. Остави другите. Вгледай се навътре. Ти си невероятна и уникална. Нищо не ти липсва, освен ВЯРА.
цитирай
47. feq - Всеки има нужда от ОБИЧ!
22.10.2009 19:11
Колко хубаво си го написала, Руми!
На теория - всичко е лесно,...
но на практика :(

Защо има толкова нещастни хора, Руми?
цитирай
48. priqtel12 - "....любовта, извираща от сърцето ти, те обгръща целия и ти сияеш и всички около теб засияват, усетили топлото ти присъствие и душите ви се разпознават ...
22.10.2009 21:11
Да, Руми, съгласна съм-любовта е това, което ни кара да се обичаме, прави ни добри и състрадателни, проявяващи внимание и топлота.....Без нея животът ни е празен и нищо не спори......А любовта поражда любов и кръгът се затваря.......И ги има усмивката , добротата и благородството и в нас и около нас.....какво друго бихме искали от живота? Та така ние го изпълваме със смисъл и топлина, правим го истински!!!!
цитирай
49. анонимен - Ненчо
22.10.2009 21:39
Познавам те от много години, Руми, но не съм забелязал много да се жалиш и обичаш. Работеше за двама. Какво искаш сега да кажеш? Егоисти и нарцистични ли трябва да станем, че да сме щастливи и обичани? За Холандия може и да важи. Там са индивидуалисти, но тук ние сме с овча психика.
цитирай
50. compassion - Всеки има нужда от ОБИЧ!
22.10.2009 23:55
feq написа:
Колко хубаво си го написала, Руми!
На теория - всичко е лесно,...
но на практика :(

Защо има толкова нещастни хора, Руми?


Защото сме божествени души, затворени тук на Земята в човешки тела, управлявани от Егото, което претиндира да е РАЗУМ. Това е отговора. Ти като си чела книги, обясняващи тези неща, вероятно веднага ме разбра, но някой песимист или по-рационален тип ще прочете и ще подмине скептично. Преди да си е отишъл бързам да поясня: Ние сме уникални, индивидуални форми на проявление на Цялото, Същевуванието. Всеки иска да е щастлив и да не страда, но не всеки поема индивидуалната си отговорност за общото ни съзряване като човешка раса, научавайки уроците си, за които е дошъл на тази Земя в този живот. Всеки е част от цялото и затова неговите мисли, чувства и действия са от голямо значение за изграждането на хармонията във Вселената. Отделният човек, ръководен от Егото се чувства изолиран от източника на живота и от другите. Той не е във връзка със себе си, с душата си и затова страда. Самотата го тласка сляпо /подсъзнателно/ да търси единение с друг човек и е нещастен, когато не намира бленуваното сливане, защото истински удовлетворяващо е само единението с Бога (първоизточника, Вселенския Разум, Енергията, Светлината, Цялото, Съществуванието .... много имена се използват за едно и също). Безусловната любов е божествена, а човека със силно Его винаги има претенции. Затова ние непрекъснато се разминаваме и търсим "сродна душа". Страданието е в основата на раждането на живота, творчеството и мъдростта; състраданието отваря очите ни за болките на другите; страданието отваря сърцата ни за Бога. Повечето хора преминават през страданието, защото са глухи за вътрешние си глас и имат прекалено силно Его. Казвам ви, родени сме, за да сме щастливи. Смирете се, отвърнете очи от материалното, не ламтете за много, а чуйте за какво бленува душата ви и й го дайте.
Следва друг постинг, от който ще стане още по-ясно какво точно искам да кажа. Утре.
цитирай
51. compassion - priqtel12
23.10.2009 00:00
Мила Иве, радвам се, че ме разбираш. На една Вълна сме. Благодаря ти, че дойде и така ме заладва с този хубав коментар... "какво друго бихме искали от живота?"
цитирай
52. compassion - А аз мислех, че се разбираме от една дума, Ненчо
23.10.2009 00:29
анонимен написа:
Познавам те от много години, Руми, но не съм забелязал много да се жалиш и обичаш. Работеше за двама. Какво искаш сега да кажеш? Егоисти и нарцистични ли трябва да станем, че да сме щастливи и обичани? За Холандия може и да важи. Там са индивидуалисти, но тук ние сме с овча психика.


НЕ! Не казвам да бъдем егоисти. Егоистът не обича никого. Той не знае какво е любов, защото нищо не може да жертва и даде. Той е привързан към притежанията си и не иска да се раздели с тях. Той преследва интереса си и хората за него не значат нищо. Той не осъзнава, че всички сме свързани и взаимозависими. Това е. А нарцистичните натури са самовлюбени и за тях хората имат много голямо значение само като обкръжение, защото в техните очи те се оглеждат като в огледало. За тях е жизненоважно другите да признават красотата им и да им се възхищават непрекъснато. Те са ориентирани към външната красота и ще ги познаете по тяхната показност.
Да се обича човек не означава да се оглежда в огледалото и да се омайва от собствената си физическа красота. Става дума за себе уважение, за взискателност и дисциплина в работата за изявяване на най-доброто от себе си каквото и да правиш. Човек, който се обича, се уважава и няма да си позволи дори да мисли грозни неща, камо ли да ги прави. Да се обичаш не означава да се жалиш, да се оплакваш, да мързелуваш, да лентяйстваш и да си угаждаш на прищевките. Това не е любов, а безотговорност. Да се обичаш значи да се радваш от съществуванието, да благодариш за всичко, което си получил и да позволиш светлината в теб да се изяви чрез думите и делата ти и да даваш на другите, да споделяш каквото имаш без сметка. Значи когато обичаш истински себе си, ти обичаш всички и всичко, защото ние сме ЕДНО.
цитирай
53. lotos16 - Вечният стремеж...
23.10.2009 13:10
Да обичаш, да бъдеш обичан...

Да можеш да простиш на себе си и на другите...

Много трудно се пречупва мисленето. Преди три години за първи път чух за прошката. Повярвайте - сякаш смъкнах от гърба си огромен товар, когато успях да преодолея болката и обидите и да простя напълно осъзнато на всички около мен. Да простя и на себе си. Замислете се и ще видите за какви дребни неща носите в себе си обидата.
Compassion, чудесно си го написала. Довечера ще си го прочета пак на спокойствие.
цитирай
54. анонимен - Не ми казвай, че самотният може да бъде щастлив
23.10.2009 18:05
Не мисля, че някой може да си бъде самодостатъчен. Ние сме социални същества и живеем в групи. Слаби сме и имаме нужда от помощта на другите. Иначе няма да оцелеем. А любовта е от типа лукс категория. След като имаш хляб и покрив над главата си, чак тогава се замисляш за любовта. Повечето хора живеят без любов, примирени с некадърния си съпруг или тъпа съпруга, защото сами няма да успеят да задържат главата си над водата. Това е жестоката истина: да оцелеем, а не да бъдем щастливи.
цитирай
55. compassion - Добре дошла lotos16!
23.10.2009 19:04
Добре е, че си простила. Всъщност при прошката, най-облагодетелстван е този, който прощава. Както и ти самата го каза "сякаш смъкнах от гърба си огромен товар". А дребните неща, за които се чувстваме обидени, никак не са "дребни" явно за нашето Его. То има тази способност да преувеличава и да вижда "греда в окото". Сядам да пиша за нещо такова. До скоро, мила!
цитирай
56. compassion - Здравей анонимен 54!
23.10.2009 19:32
Другия път да си напишеш името.
Има хора, които са сами, но не са самотни и не са нещастни и даже са щастливи. Какво ще кажеш за онези отшелници, които медитират и благоговеят години в самота? По-щастливи от тях сигурно няма. Те са далеч от суетата на света и са във връзка с Космическото Съзнание. И тук сред нас също има самотници, които не търсят други хора да ги развеселяват и не им е скучно и тъжно сами. Обикновено те са заети с творчество някакво и даже имат нужда да се изолират, за да работят. А тези, които се оплакват от самотата са обикновено скучни хора, които и с другите пак се чувстват изолирани. Нищо не могат да кажат, нищо не могат да дадат. Тези, които имат богат душевен живот са препълнени с любов и енергията търси да се разпростре и блика от тях. Само като погледнеш такъв усмихнат човек и веднага изпитваш симпатия и естествено отговаряш на усмивката му. От контакта с него винаги се чувстваш обогатен.
Твоята жестока истина е оцеляването, а не щастието. Не те разбирам. Защо се тревожиш толкова за оцеляването си? Така губиш много повече енергия да се нагаждаш, да се страхуваш от последиците, да търсиш помощ, да правиш компромиси със себе си и да се унижаваш. По-благодатно е ако повярваш в процеса на живота и просто правиш най-доброто на което си способен. Повече не е нужно. Ще бъдеш ведър и щастлив с чувство за изпълнен дълг. Когато се задоволяваш с посредствеността, ти си непрекъснато неудовлетворен и нещастен, завиждаш на другите и се гневиш на себе си и на обстоятелствата, в които мислиш, че си принуден да живееш, а в същност сам си ги избрал. Да, всичко е въпрос на избор! Ама родил си се в бедност, или нямаш родители, или си инвалид, или човекът, когото обичаш те е изоставил.... или нямаш никого, сам си. Е, и? Нали имаш себе си. Ти избираш дали да останеш в обстоятелствата, в които си се родил или си се озовал след това. Не обвинявай другите! От всяка ситуация има изход. Огледай се! Има много примери (да не ги изброявам тук). Силата на духа е по-важна от обстоятелствата.
цитирай
57. furiika - Така е, Руми!
24.10.2009 09:33
Каквото си пожелаеш, това ще ти се случва.
:))
цитирай
58. compassion - Благодаря ти, че намина Фурийке!
24.10.2009 13:54
Е, не е като "Абракадабра" и чудото става.
Но, мислите са огромна енергия, така, че
внимавай какво си пожелаваш.
Вселената слуша.
цитирай
59. compassion - Christina Aguilera - Voice Within Lyrics
24.10.2009 14:37
http://www.youtube.com/watch?v=U7qOsti5r2U
цитирай
60. enjoy6 - Чудесесни послания си ни отправила!
26.10.2009 18:30
В момента чета една много хубава книжка на Елизабет Гилбърт "Яж, моли се и обичай", препоръчвам я на всички!
За пореден път се убеждавам, че за да искаш да бъдеш обичан, трябва, ако не се обичаш, поне да се опиташ да приемеш себе си такъв какъвто си, защото си уникален и всъщност това е твоето призвание!
Поздрави!
цитирай
61. compassion - Не съм я чела тази книжка
26.10.2009 19:03
и още много други, но вярвам, че посланието по много пътеки върви, за да достигне повече хора. Радвам се, че търсещите ставаме повече.
Благодаря ти, че намина, мила!
цитирай
62. анонимен - lubov mejdu dvama.........
25.11.2009 13:58
DAli vi obi4at e drug vapros.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><MMM>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>OOOOOOOOOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
63. compassion - Анонимно МММ
25.11.2009 16:40
Любовта не е само между двама. Тя е вселенски закон, енергията, движещата сила на живота. Съществуванието е любов. Но тясно погледнато като любов между двама дадох определение още в първия си постинг тук:
Интимната любов е позитивна енергия /сила на привличане/, пораждаща активност за взаимна подкрепа и удовлетворяване на нуждите, емоционално и духовно обновяване, хармония в отношенията между мъжа и жената.
Единственото, което можеш да направиш е да обичаш. Не можеш да изискваш да те обичат. И друг път съм го казвала: Ние страдаме не защото обичаме, а защото искаме да бъдем обичани.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: compassion
Категория: Други
Прочетен: 756109
Постинги: 85
Коментари: 3750
Гласове: 26232
Архив